Huba
17 °C
33 °C

Párizsban vendégszerepel a Krétakör

MTI
2007.02.06. 14:45
Párizsban vendégszerepel a Krétakör Színház február 7. és 15. között; legújabb előadásukat, a Schilling Árpád rendezte hamlet.ws című produkciót mutatják be a Le standard idéal elnevezésű fesztiválon.

A tájékoztatás szerint immár hetedik egymást követő évben lép fel a Krétakör társulata a Párizs külvárosában található nemzetközi rangú befogadószínházban, az MC93 Bobigny-ben.

Az intézmény igazgatója, Patrick Sommier az egész hónapos rendezvényt az "emlékező színház" tematikája köré szervezte, és olyan rangos társulatokat hívott meg, mint a szentpétervári Malij vagy a berlini Volksbühne.

A Krétakör produkciója mellett a fesztivál programján szerepel Lev Dogyin új rendezése, amely Vaszilij Grossman regénye alapján készült, Gotscheff Ivanovja, Frank Castorf Brecht-bemutatója, valamint a Macbeth, amelyet Düsseldorfban állított színpadra Jürgen Gosch.

Az előadásokat filmvetítések és találkozók kísérik. Schilling Árpád a tavalyi Siráj-vendégjáték nyomán február 10-én Georges Banuvel beszélget a Csehov-rendezés kérdéseiről.