Olivér
4 °C
8 °C

Párizsban vendégszerepel a Krétakör

MTI
2007.02.06. 14:45
Párizsban vendégszerepel a Krétakör Színház február 7. és 15. között; legújabb előadásukat, a Schilling Árpád rendezte hamlet.ws című produkciót mutatják be a Le standard idéal elnevezésű fesztiválon.

A tájékoztatás szerint immár hetedik egymást követő évben lép fel a Krétakör társulata a Párizs külvárosában található nemzetközi rangú befogadószínházban, az MC93 Bobigny-ben.

Az intézmény igazgatója, Patrick Sommier az egész hónapos rendezvényt az "emlékező színház" tematikája köré szervezte, és olyan rangos társulatokat hívott meg, mint a szentpétervári Malij vagy a berlini Volksbühne.

A Krétakör produkciója mellett a fesztivál programján szerepel Lev Dogyin új rendezése, amely Vaszilij Grossman regénye alapján készült, Gotscheff Ivanovja, Frank Castorf Brecht-bemutatója, valamint a Macbeth, amelyet Düsseldorfban állított színpadra Jürgen Gosch.

Az előadásokat filmvetítések és találkozók kísérik. Schilling Árpád a tavalyi Siráj-vendégjáték nyomán február 10-én Georges Banuvel beszélget a Csehov-rendezés kérdéseiről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?