Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt Ribár Éva színésznő

MTI
2007.02.08. 09:33
Ribár Éva Baján született 1943. február 2-án. A főiskola befejezése után, 1963-ban az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1971-től 1986-ig a kecskeméti Katona József Színház tagja volt, majd egy évadot a debreceni Csokonai Színháznál tölt Különleges érzéke volt ahhoz, hogy apró gesztusokkal, belső játékkal megnevettesse a nézőket. Olyanra volt képes, amire csak kevesen: a legkisebb szerepben is magára vonta a néző figyelmét - jellemezte az elhunyt művésznő művészi képességeit Pilisy Csenge. ött.

A művésznő 1987 óta az egri Gárdonyi Géza Színházban szerepelt. Játszott drámát és zenés darabot. Főszerepet kapott ifj. J. Strauss: A denevér, Jacobi V.: Leányvásár, Lehár Ferenc: A mosoly országa, Burckhard: Tűzijáték, Thomas: Charley nénje, Beaumarchais: Figaro házassága, Örkény: Tóték, vagy Miller: A salemi boszorkányok című darabjában. Legutóbb a 2003-ban láthatta a közönség az Elveszett paradicsom Zsófijaként.