A Petőfi Rádió négymilliós adományt gyűjtött

MTI
2007.02.08. 13:50
Az Adomány-hagyományon összegyűjtött összeget szombaton 10 órakor adják át az epilepsziás gyermekek fejlesztésével foglalkozó child.epi.help Alapítványnak a Magyar Rádió 22-es stúdiójában. Árus Erika, a Petőfi Rádió munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy a szombati programon ott lesznek azok a művészek, sportolók, akik a december 23-i árverésre beküldték kedvenc, személyes tárgyaikat, és meghívták a licitáló hallgatókat valamint a támogatott gyermekeket szüleikkel, tanáraikkal, orvosaikkal együtt.

Dés László zenész, zeneszerző ezen az eseményen adja át a Nagy utazás című dalának eredeti kottáját annak a hallgatónak, aki a licitálás után egy millió ötezer forintért jutott hozzá a különlegességhez. Bálint András, a Radnóti Színház igazgatója egy olyan, 1959-es kiadású Radnóti Miklós verseskötetet bocsátott árverésre, amelyben saját bejegyzései olvashatók.

A Bíró Imre rádióhallgató által felajánlott futball-labda, Puskás Öcsi aláírásával 700 ezer forintért kelt el a telefonos árverésen. Szuper Levente jégkorong-kapus Németországban játszik, ott hallgatta az interneten a rádió műsorát, és felajánlotta azt a dedikált hokiütőt, amellyel 2005-ben a Divisio I. VB-n védett Debrecenben.

A Back II Black nevű együttesnek egy nyári, balatoni viharban megrepedt, aláírt cintányérjára lehetett licitálni. Árus Erika elmondta, hogy a decemberi volt az ötödik árverésük. Minden árverésnél más a kedvezményezett, elsősorban a gyermekek, de juttattak pénzt a hajléktalanoknak is. Eddig összesen 17 millió forint gyűjtöttek össze az Adomány-hagyomány rádiós jótékonysági árveréseken.