Erzsébet
1 °C
4 °C

Making New Waves fesztivál a Trafóban

MTI
2007.02.10. 08:24
Nemzetközi kortárs zenei esemény, a IX. Making New Waves Fesztivál helyszíne lesz a budapesti Trafó a jövő hét végén.

A csütörtöktől vasárnapig tartó programban a Trafó Kortárs Művészetek Házában három koncert, négy zenei műhelygyakorlat és két különleges installáció szerepel.

Emellett a Zeneakadémián két szakmai előadást is rendeznek a fesztivál keretében: a ciprusi származású brit Yannis Kyriakidest és a "modern zene úttörőjét", az amerikai Alvin Luciert hallgathatják az érdeklődők. Utóbbi művész "I,m Sitting In A Room" (Ülök egy teremben) című darabja a fesztivál mottója is egyben - áll a tájékoztatóban.

A közlés szerint csütörtök este a holland MAE együttes lép fel, amelynek tíz különböző nemzetiségű muzsikusa a régi és a kortárs zenét, a popot, a dzsesszt ötvözi, előadásukat zajok is gazdagítják.

A fesztivál vendége a világhírű Arditti Quartet is, amely Marco Stroppával kiegészülve a közönség reakciói alapján dolgoz ki zenei részleteket.

A négy zenei műhelygyakorlaton magyar és külföldi művészek részvételével lesz szó a színházi rokonműfajok, a fluxus és a performance zenei és improvizációs vonatkozásairól, valamint speciális rezonanciákról.

A workshop résztvevői közül a tájékoztató kiemeli a Hardware Hacking csoportot, amelynek tagjai például kontaktmikrofonból, tekercsekből, magnófejekből és más tárgyakból hoznak létre hordozható elektronikus hangszereket.

A fesztivál installációs programjai között szerepel a Hallható fény nevű "játék"; az osztrák és magyar alkotók "lézerfény-hangszerrel" hoznak létre interaktív zeneműveket. A produkció alapjául a színpadon kivetített lézersugarak szolgálnak, amelyek valamilyen mozdulattal történő átvágása hanggá alakítható vezérlőjelet bocsát ki - áll az ismertetőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?