Fotókiállítás Amszterdamról a Tranzit Art Caféban

MTI
2007.02.27. 12:21
Európai nagyvárosok egy tájépítész szemével: Erdős Anna Amszterdamot bemutató fotókiállítása csütörtökről látható a budapesti Tranzit Art Caféban.

A nagyvárosokról szóló sorozat legutóbbi, Londont megidéző képei után március 1. és 18. között a holland világváros, Amszterdam utcái, lakói és életképei elevenednek meg - nem egyszer három dimenziós térhatásban - a budai kiállítóhelyen.

Erdős Anna az MTI-nek elmondta: a tárlatra olyan "klisémentes" képeket igyekezett válogatni, amelyek "sajátságos formában" adják vissza a holland nagyvárosról alkotott sztereotípiákat.

"Amszterdamot mozgásban próbáltam elkapni" - hangsúlyozta Erdős Anna, megjegyezve, hogy a fapapucs, a tulipán és a kerékpár "szentháromságát" csak részleteiben rejtette el egy-egy képen.

A megnyitóról azonban nem fognak hiányozni a tulipánok. Lesz holland zene is: a Magyarországon élő Hans van Vliet és barátja harsonán improvizálnak. A szervezők a kulináris élvezetekre is gondoltak: Bilák Imre Hollandiában tanult csokoládékészítő fűszeres bonbonjaival a holland felfedezői múltba viszi vissza a látogatókat.

A kiállítást Jan Kennis, a Holland Királyság Nagykövetségének kulturális attaséja nyitja meg.

Erdős Anna nagyvárosokat bemutató fotókiállítás-sorozatának harmadik része március végétől Párizst mutatja be.