Judit
2 °C
7 °C

Fotókiállítás Amszterdamról a Tranzit Art Caféban

MTI
2007.02.27. 12:21
Európai nagyvárosok egy tájépítész szemével: Erdős Anna Amszterdamot bemutató fotókiállítása csütörtökről látható a budapesti Tranzit Art Caféban.

A nagyvárosokról szóló sorozat legutóbbi, Londont megidéző képei után március 1. és 18. között a holland világváros, Amszterdam utcái, lakói és életképei elevenednek meg - nem egyszer három dimenziós térhatásban - a budai kiállítóhelyen.

Erdős Anna az MTI-nek elmondta: a tárlatra olyan "klisémentes" képeket igyekezett válogatni, amelyek "sajátságos formában" adják vissza a holland nagyvárosról alkotott sztereotípiákat.

"Amszterdamot mozgásban próbáltam elkapni" - hangsúlyozta Erdős Anna, megjegyezve, hogy a fapapucs, a tulipán és a kerékpár "szentháromságát" csak részleteiben rejtette el egy-egy képen.

A megnyitóról azonban nem fognak hiányozni a tulipánok. Lesz holland zene is: a Magyarországon élő Hans van Vliet és barátja harsonán improvizálnak. A szervezők a kulináris élvezetekre is gondoltak: Bilák Imre Hollandiában tanult csokoládékészítő fűszeres bonbonjaival a holland felfedezői múltba viszi vissza a látogatókat.

A kiállítást Jan Kennis, a Holland Királyság Nagykövetségének kulturális attaséja nyitja meg.

Erdős Anna nagyvárosokat bemutató fotókiállítás-sorozatának harmadik része március végétől Párizst mutatja be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?