Árpád
-2 °C
3 °C

Pénteken lesz a Lázár Ervin prózamondó verseny döntője

MTI
2007.05.09. 23:55
A Lázár Ervin országos prózamondó versenyt a Nemzeti Tankönyvkiadó és A Magyar Tankönyvért Alapítvány hirdette meg márciusban, a tavaly decemberben elhunyt Lázár Ervin emléke előtt tisztelegve, általános iskolás tanulók számára. A felhívásra olyan sokan jelentkeztek (összesen 241-en), hogy a korábban meghirdetett elődöntőn túl három másik elődöntőt is be kellett iktatni. A döntőbe 13 alsó és 12 felső tagozatos diák jutott be.

A zsűri tagja Fullajtár Andrea és Kinizsi Ottó színész, Vathy Zsuzsa író és Valaczka András, a Nemzeti Tankönyvkiadó főszerkesztője. Döntésük alapján egy alsó és egy felső tagozatos diák 30 ezer forint értékű ajándékutalványt és 30 ezer forint értékű könyvcsomagot kap. A döntőn a versenyzők meghallgatása után Szabados Mihály társulata részletet ad elő Lázár Ervin: A fájós fogú oroszlán című művéből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?