Árpád
-2 °C
3 °C

Értelmileg akadályozottak és elmebetegek fotóiból nyílik kiállítás Tatabányán

MTI
2007.05.18. 15:26

Lelkünk képei címmel értelmileg akadályozott és mentális betegséggel élők fotográfiáiból szervezett kiállítást a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézménye. A közel nyolcszáz jelentkező (köztük szlovákok és kínaiak is) alkotásaiból álló tárlat május 25-ig látható a Kereskedelmi Szakközépiskola galériájában, majd a 77 kép szlovákiai helyszínre, Zselizre utazik tovább.

"A beérkezett pályaművek jelentős részénél szembeötlő volt a képek érzelmi töltöttsége és a konvencióktól mentes szabad képalkotás. A kiállítás jelentős részét izgalmas, vagy megrázó emberábrázolások, újszerű természetfotók alkotják. Arányait tekintve sokkal több egyszerű, de mégis figyelemfelkeltő alkotás érkezett ami lehet, hogy meghaladja az általában szokásos amatőr pályázatok anyagát" - mondta a kiállítást méltatva a Magyar Fotóművészeti Egyesület elnöke, Szamódy Zsolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?