Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perui Parti a Szépművészetiben

MTI
2007.05.18. 15:43
A Szépművészeti Múzeum ősi perui és inka kincseket bemutató kiállításán nem egy "csendes képzőművészeti élmény" várja a látogatókat, hanem egy "megelevenedett kultúrtörténeti kalandtúra" - hangsúlyozta a nagyszabású kiállítás pénteki megnyitóján Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Az "...és akkor megérkeztek az inkák" - Kincsek a spanyol hódítás előtti Peruból címet viselő kiállításról szólva a szaktárca vezetője kiemelte: "a Szépművészeti Múzeum most egy olyan világot idéz meg nekünk, amit öt évszázada régészek, történészek és kíváncsi utazók hada próbál kifürkészni". Hiller István azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon még soha nem rendeztek ilyen átfogó kiállítást a spanyol hódítás előtti perui kultúráról.

A megnyitó alkalmából 19-én, szombaton Perui Parti keretein belül este hattól hajnal kettőig játékos nyomkeresre invitálnak mindenkit. Aki elmegy, találkozhat Virakocsával, az inka főistennel és más érdekességekkel.