Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Sergent Garcia, E-Z Rollers és Erik Tuffaz a héten az A38 Hajón

MTI
2007.05.21. 13:29

Sergent Garcia csütörtökön a Blue Music sorozatban, Erik Truffaz és együttese pénteken, az E-Z Rollers szombaton játszik az A38 Hajón. Bruno Garcia gyermekkorában kapta gúnynevét a Zorro mulatságos mellékszereplőjéről. Garcia őrmester az általa salsamuffinnak keresztelt irányzat népszerű előadója, melyet latin ritmusokkal, jamaikai reggae-vel és raggával ötvözve teremtett meg. A spanyol származású, Franciaországban élő énekes-zeneszerző szimfonikus zenekar méretű együttese zenéjében megtalálhatók a karibi ritmusok, a francia utcazene, a brazil szamba és bossa nova, az andalúz dallamvilág. Először 2000-ben koncertezett Budapesten, a Szigeten is fellépett.

Az 1960-ban született francia Erik Truffaz trombitás és kvartettje a Miles Davis hagyományait követő dzsessz és az elektronikus műfajok keverékét mutatja be pénteken. Truffaz lemezeit a Blue Note jelenteti meg, az első francia együttes az övé, amelyet a legendás dzsesszkiadó szerződtetett. Maga Truffaz levegős, könnyed játékstílusával a dzsesszt, zenészei - Patrick Miller billentyűs, Marcello Giulani basszusgitár, és Marc Erbetta dobos - a drum'n'bass, a hip-hop és a rock világát képviselik.

A brit E-Z Rollers szombati koncertje Alex Banksszel és Jay Hurrennel tempós élő drum'n'bass-bemutatót ígér. Az együttes a kilencvenes évek végén tűnt fel a szigetországi klubszíntéren, dzsesszes és és funkos tánczenéjük és énekesnőjük, Kelly "Lady Roller" Richards gyors sikert hoztak számukra. Az E-Z Rollers a júniusban megjelenő, Conductor című lemezét mutatja be. Előttük a hazai Brains d'n'b-együttes lép fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!