Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sergent Garcia, E-Z Rollers és Erik Tuffaz a héten az A38 Hajón

MTI
2007.05.21. 13:29

Sergent Garcia csütörtökön a Blue Music sorozatban, Erik Truffaz és együttese pénteken, az E-Z Rollers szombaton játszik az A38 Hajón. Bruno Garcia gyermekkorában kapta gúnynevét a Zorro mulatságos mellékszereplőjéről. Garcia őrmester az általa salsamuffinnak keresztelt irányzat népszerű előadója, melyet latin ritmusokkal, jamaikai reggae-vel és raggával ötvözve teremtett meg. A spanyol származású, Franciaországban élő énekes-zeneszerző szimfonikus zenekar méretű együttese zenéjében megtalálhatók a karibi ritmusok, a francia utcazene, a brazil szamba és bossa nova, az andalúz dallamvilág. Először 2000-ben koncertezett Budapesten, a Szigeten is fellépett.

Az 1960-ban született francia Erik Truffaz trombitás és kvartettje a Miles Davis hagyományait követő dzsessz és az elektronikus műfajok keverékét mutatja be pénteken. Truffaz lemezeit a Blue Note jelenteti meg, az első francia együttes az övé, amelyet a legendás dzsesszkiadó szerződtetett. Maga Truffaz levegős, könnyed játékstílusával a dzsesszt, zenészei - Patrick Miller billentyűs, Marcello Giulani basszusgitár, és Marc Erbetta dobos - a drum'n'bass, a hip-hop és a rock világát képviselik.

A brit E-Z Rollers szombati koncertje Alex Banksszel és Jay Hurrennel tempós élő drum'n'bass-bemutatót ígér. Az együttes a kilencvenes évek végén tűnt fel a szigetországi klubszíntéren, dzsesszes és és funkos tánczenéjük és énekesnőjük, Kelly "Lady Roller" Richards gyors sikert hoztak számukra. Az E-Z Rollers a júniusban megjelenő, Conductor című lemezét mutatja be. Előttük a hazai Brains d'n'b-együttes lép fel.