Kortárs összművészeti találkozó Veszprémben

MTI
2007.05.23. 10:43
Tizedik alkalommal rendezik meg az Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztivált Veszprémben, a jubileumi eseménysorozat szerdán kezdődik meg.

A négynapos program keretében tizennégy előadáson mintegy ötven művész lép fel. A nyitónapon táncos felvonulást, táncbemutatót és vásári komédiát rendeznek, a fesztivál ünnepélyes megnyitóját pedig este tartják a Petőfi Színházban, ahol a budapesti Tünet Együttes mutatja be Szeánsz című előadását.

A programban szerepel Ladányi Andrea Társulata és a Bozsik Yvett Társulat fellépése, valamint a Dunaújvárosi Táncszínház, a Miskolci Tánctagozat, a Fortedanse - Horváth Csaba Társulata, az Artus - Goda Gábor Társulata, a TranzDanz - Kovács Gerzson Péter Társulata, a Frenák Pál Társulat, a Közép-Európa Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett előadása.

A táncművészeti találkozó zsűrielnöke Jancsó Miklós filmrendező, a testület tagja Keleti Éva fotóművész, valamint Pongor Ildikó és Szakály György táncművész.

A szombati záróesten, a Szegedi Kortárs Balett Mozart-táncok című előadása után Dés László zeneszerző zongorán és szaxofonon előadott zenei rögtönzéseire Ladányi Andrea és táncművész társai improvizálnak táncműsort a Petőfi Színházban.