Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zaklatták egy dal miatt, a szerző kihúzta a nevét

MTI
2007.05.30. 09:37
Kihúzatott egy női nevet egy popszerzemény szövegéből a pakisztáni legfelsőbb bíróság, arra hivatkozva, hogy a név egyik viselőjét ezzel a dallal cukkolták diáktársai a lahore-i egyetemen - közölte a bíróság egyik illetékese kedden.

A pakisztáni legfelsőbb bíróság beidézte a dal szerzőjét és előadóját, Abrar-ul-Haqot, és arra kérte, hogy hagyja ki a dalból a Parween nevet és néhány kifogásolható kifejezést, mivel a diáklány szóbeli zaklatása odáig fajult, hogy a lány kénytelen volt kilépni az egyetemről. Az énekes, aki jól ismert előadónak számít Pakisztánban, beleegyezett határozatba.

Lahore kulturális centrum, ahol számos liberális felfogású művész és értelmiségi éli bohém életét, de ebben a városban él a pakisztáni társadalom legkonzervatívabb közösségeinek némelyike is.