Idén is Mecénás Nap a Műcsarnokban

MTI
2007.06.01. 10:35
A kultúra magántámogatásának erősítésére harmadik alkalommal is megrendezik a Mecénás Napot november 29-én a Műcsarnokban. A Mecénás Napon a művészeteket kiemelten támogató vállalatoknak és magánszemélyeknek adják át a Summa Artium-díjakat. Ebben az évben új kategóriaként jelenik meg a Projekt-díj, ami olyan figyelemreméltó együttműködésnek ítélhető, ahol a sikert elsősorban nem a befektetett pénz összege határozta meg, hanem a támogató pénzbeli vagy egyéb erőforrásainak újszerű felhasználása.

A gálán a Projekt-díj mellett a "Kortárs művészetért", "A kis- és középvállalkozások", valamint a "Patrónus" kategóriákban adnak át elismeréseket - közölték a szervezők. A rendezvény támogatói ebben az évben 15 kulturális programot kínálnak fel árverésre. A licitálás nyertesei fizetés helyett egy nyilatkozatot írnak alá, amelyben vállalják az adott kulturális program támogatását.

A jelentkezéseket és jelöléseket a díjakra valamint az aukcióra felkínált tételekre szeptember 10-ig fogadja el a Summa Artium Kht.