George Michael megvenné Damien Hirst gyémántos koponyáját

MTI
2007.06.12. 10:17
George Michael brit popénekes szemet vetett az egyik legdrágább kortárs műalkotásra, egy gyémántokkal kirakott, 50 millió font (18,4 milliárd forint) értékű emberi koponyára, Damien Hirst legújabb munkájára.

Az énekes rajong a brit képzőművész alkotásaiért és már 100 millió fontért vásárolt belőlük. Szóvivője szerint megtekintette a For the Love of God (Az Isten szerelméért) című műtárgyat is, és valószínűleg árajánlatot tesz rá.

A bizarr műveiről ismert Damien Hirst június elején mutatta be a 8601 apró gyémánttal borított koponyát. A londoni White Cube galériában kapott helyet olyan alkotásai társaságában, mint például két formaldehiddel telt tartály, amelyekben egy kettévágott tigriscápa darabjait konzerválta, vagy fia császármetszéssel zajlott születését ábrázoló festménye.

A 41 éves művész elárulta, hogy a British Museum gyűjteményének egyik darabja, egy türkiz azték koponya inspirálta az alkotást, és reméli, hogy egyszer az ő műve is a híres múzeum kincsei közé tartozik majd. Ha George Michael végül a vásárlás mellett dönt, Hirst reményéből nehezen lesz valóság, viszont 50 millió fonttal gazdagabb lehet.