Anyósfesztivál

MTI
2007.06.15. 16:41
Harmadszor rendezik meg idén június 16-án Veszprémben, a Betekints-völgyben az Országos Anyófesztivált. A résztvevők a Legszebb anyós és a Hétpróbás anyós cím elnyeréséért vetélkednek - mondta a szervező Szépország Rendezvényiroda producere pénteken az MTI-nek. A Legszebb anyós címért hétköznapi, alkalmi és nyári viseletben kell megjelenniük az asszonyoknak a zsűri előtt, a családtagoknak pedig három perces dicsérő himnuszt kell előadniuk az anyósról - tette hozzá Domokos József.

Tíz anyós vetélkedik majd Veszprémben, a legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Hétpróbás anyós címért zajló versenyt kíséri majd. A fesztivál producere szerint a próbák közt lesz sodrófahajító verseny, főző- és pörölővetélkedő, bevásárló cuccolás, árbecslés, kondibiciklizés, valamint szervezőkészségből is vizsgázniuk kell az anyósoknak.

A rendezvény egyik háziasszonya Ihos József (Kató néni) lesz, a másik pedig Mary Zsuzsi énekesnő. A veszprémi rendezvényiroda vezetője hangsúlyozta: a győztesek hét végi családi üdülést nyernek, pénzdíjat és díszes vázát is kapnak, de lényegében minden résztvevőt jutalmaznak, mert sok különdíjat adnak át; így például vásárlási utalványokat, ajándéktárgyakat, háztartási gépeket.

Pénteken este műsort ad a Betekints-völgy színpadán Ihos József humorista és a Piac-Duó, illetve a Rulett együttes koncertjén vehetnek részt az érdeklődők. Az anyósfesztivál eredményhirdetését szombaton 20 órakor tartják, ám előtte fellép a Z'zi-Labor, valamint Maksa Zoltán humorista és a Médiász együttes, a díjkiosztó után pedig Mary Zsuzsi műsora következik.