Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Múzeumban Bruce Willis atlétája

MTI
2007.06.28. 12:46
Az Amerikai Történeti Múzeum gyűjteményébe került Bruce Willis atlétatrikója, amelyet a filmsztár a Die Hard első részében viselt.

A National Museum of American History a koszos trikón kívül megkapta még a 20 éve készült film - magyar címén Drágán add az életed - egyik reklámplakátját és Willis forgatási belépőkártyáját is, továbbá az Amerikában szerdán bemutatott negyedik Die Hard-opusz, a Live Free or Die Hard (Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed) eredeti forgatókönyvét is.

A holmikat július 12-én mutatják be az amerikai szórakoztatóipar történetét bemutató kiállításon, az új szerzemények vitrinjében. "A Die Hard az akciófilmek klasszikusa, méltó helye van a gyűjteményben" - nyilatkozott Brent D. Glass igazgató.

Az ereklyék előkelő társaságba kerülnek: a múzeum őrzi például Rocky Balboa bokszkesztyűjét és Dorothy vörös cipellőjét az Óz a csodák csodájából. "Amikor húsz éve elkezdtem dolgozni ezen a filmen, nem gondoltam volna, hogy az örökkévalóság része lesz" - mondta a Golden Globe-díjas, továbbá kétszeres Emmy-díjas színész. "Azért a vörös cipellő sokkal menőbb" - mondta Bruce Willis.