Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Palánk-kiállítás nyílt a Rákóczi téri metróépítésen

MTI
2007.10.05. 17:01
A METRO4: palánk címet viselő, rendhagyó kiállításon tizenöt "modern művészeti alkotás" kapott helyet a több méteres, úgynevezett OSB-lapokon azzal a céllal, hogy színesítse az egyébként nagy zajjal és porral járó metróberuházást. A leginkább a "public art" műfajba tartozó alkotásokat graffiti-, grafika-, és kollázstechnikával készítették a friss diplomás és végzős művészek, valamint a hozzájuk csatlakozó kortárs alkotók. Egyikük még egy madárkalitkát is elhelyezett a préseltfaforgács-falon.

A non-profit kiállítás ötletgazdája és kurátora, Kerekes Anna arról beszélt, hogy ez egy reakcióra váró kiállítás. A kiállítást a vásárcsarnok kapujában Hagyó Miklós (MSZP) és Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes nyitotta meg. Elmondták, a következő évek fővárosi építkezéseinek több ezer palánkját hasonló módon élettel, művészettel, színekkel kívánják megtölteni, hogy Budapest a beruházásokkal járó nehézségek ellenére is szerethető város legyen.