Underground divat-performansz a Süss fel Napban

2001.11.27. 16:35
Az underground világától semmi nem idegen, lévén ez a megközelítés bármihez nyúl, a saját képére formálja azt. Átalakít, összekever, és újat alkot. Így van ez a divattal is. Ha underground divatbemutatóról hallunk, el lehet felejteni a csillogó modellek és életidegen ruhák uralta kifutókat. Ebben az esetben ugyanis az elsődleges cél a ruhákon, és a bemutatón keresztül reagálni a környező valóságra.

Hajdú Gabriella ruhái a nagyváros, a nyüzsgés, az utca életérzését vegyítik a természetes környezet motívumaival. A tervezőnő modelljeit nem csak öltözéknek tekinti, inkább egyfajta kommunikációs eszköznek fogja fel. Úgy fogalmazza meg őket, hogy képesek legyenek közvetíteni viselőinek hangulatát, a világhoz való viszonyát.

A ruhák teljes aurája azonban a bemutatókon jelenik meg. Itt válik ugyanis egyértelművé, hogy mit jelent esetünkben az underground. A modellek kiegészítőit az egyedi táska dizájnjaiban önkifejező biciklisfutár, Serpa készítette. A fiatal, koreográfusokból, táncosokból és díszlettervezőkből álló csapat pedig nem egyszerűen divatbemutatót prezentál, hanem a színház, a party és a kortárs tánc elegyéből álló, neve-nincs köztes műfajt.

XT Divat performansz
Időpont: 2001. november 29-e, 20.00 órától
Helyszín: Süss fel Nap