Szilvia
5 °C
16 °C

IX. Magyar Drámaíró verseny - Kondor és Mendreczky a zsűriben

MTI
2002.01.14. 17:11
A Magyar Rádió Rt. és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány január 21-én rendezi meg a IX. Magyar Drámaíró Versenyt Veszprémben. A magyar kultúra napja alkalmából Bodolay Géza, a kecskeméti Katona József Színház, Konter László, a békéscsabai Jókai Színház és Korognai Károly, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója vetélkedik, akik színpadra is állítják az általuk írt egyfelvonásost a Petőfi Színházban.

Az ötletadó cikket a hagyományok szerint a helyszínen húzzák ki a Magyar Nemzet című napilap aznapi írásai közül. A szerzőknek öt óra alatt kell elkészülniük a darabbal. Az újdonságok bemutatásában közreműködnek a veszprémi Petőfi Színház társulatának tagjai. A bírálóbizottság tagjai között van Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke, Mendreczky Károly, a Magyar Televízió Rt. elnöke, Hernádi Gyula író, Cs. Tóth János, a Móra Ferenc Könyvkiadó Rt. vezérigazgatója és Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?