Szilvia
5 °C
16 °C

Kiosztották a magyar sajtófotó nagyadíjat

MTI
2002.01.15. 13:50
Ismételten Gárdi Balázs, a Népszabadság fotóriportere nyerte el a Magyar Sajtófotó pályázat nagydíját; a fiatal fotós megszakítás nélkül immár harmadik éve érdemli ki a jeles szakmai elismerést - hangzott el a XX. sajtófotó pályázat sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Magyar Fotóriporterek Társasága által közösen meghirdetett pályázatra 254-en juttatták el munkáikat; a pályázat 9 kategóriájában összesen 2.655 felvétel versengett.

Kiss-Kuntler Árpád, a fotóriporterek tavalyi alkotásait értékelő zsűri elnöke elmondta: a héttagú grémium döntéseinek mintegy 90 százalékát teljes konszenzussal hozta meg.

A bírálóbizottság megítélése szerint "hihetetlenül gyenge" volt a hír-, nagyon erős volt viszont a képriport és dokumentarista kategóriában a termés.

Kiss-Kuntler Árpád ismertetése szerint a zsűri javasolni fogja a sajtófotó pályázat meghirdetőinek, hogy a jövőre nézve tegyék jeligéssé a pályázatot, s így nem érheti elfogultság vádja a testület tagjait.

Gárdi Balázs az afganisztáni Kunduz ostromáról készített felvételeiért érdemelte ki a MÚOSZ nagydíját, a legkiemelkedőbb teljesítménynek járó elismerést.

A Magyar Sajtófotó pályázat díjnyertes felvételeit a közönség március 16-tól a Néprajzi Múzeumban tekintheti meg; az ez évi díjazottak mellett az elmúlt húsz év terméséből is láthatnak az érdeklődők válogatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?