Ödön
1 °C
11 °C

Grespik történelminek véli a Heti hetes-pert

Index, MTI
2002.01.17. 15:46
Grespik László, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője sajtótörténeti jelentőségűnek tartja a bűnösség kimondását - "mert ilyen Magyarországon még nem történt meg" - a Verebes István rendező és Bajor Imre színész ellen indított magánvádas büntetőper tavaly született elsőfokú ítéletében. Grespik közleménye szerint a bűnösség ítéletben történt megállapításának "elhallgatása a nem jogvégzettekben azt a tévképzetet alakíthatta ki, hogy felmentették a két vádlottat, mivel csak megrovást kaptak és még meg is szüntették az ellenük indult eljárást".

Grespik László korábban a büntetőeljárások kezdeményezésével összefüggésben többek között azt közölte: véleménye szerint a Heti hetes 2000. szeptember-októberi műsoraiban személyével kapcsolatos gyalázkodó, megvető gesztusok és mozdulatok voltak láthatók, illetve hallhatók.

A hivatalvezető azzal robbant be a köztudatba, illetve amiatt vált a humoristák célpontjává, hogy egy televíziós interjú alkalmával kenyérrel dobta meg az őt szerinte "szókövekkel" dobáló riportereket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?