Aliz
6 °C
14 °C

33 ezer látogató a Filmszemlén

2002.02.06. 17:39
A 33. Magyar Filmszemle egyértelművé tette: módosítani kellene az alapszabályon, többi között azért, hogy a jövőben fix támogatási rendszerben szervezzék a mustrát, illetve a dokumentumfilmek nagyobb hangsúlyt kapjanak - összegezte Böjte József, a szemletanács elnöke az ötnapos programot értékelő sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten. A filmszemle három moziban zajlott vetítéseit a mustra öt napja alatt több mint 33 ezren látogatták; a játékfilmekre 24.746-an voltak kíváncsiak, a versenyben indult dokumentumfilmeket 4.610-en tekintették meg, a kisfilmek 2.805 nézőt vonzottak - ismertette Kozma Ilona, programszerkesztő. (Emlékeztetőül: tavaly több mint 41 000 jegyet adtak el hat nap alatt a 338 vetítésre.)

A záró sajtótájékoztatón ismertették a diákzsűri döntését, amely szerint a nagyjátékfilmek közül Pálfi György: Hukkle című filmje volt a legkiemelkedőbb; az alkotónak ítélték a legjobb elsőfilmes-díjat is. Kisjátékfilmes kategóriában Meskó Zsolt filmjét, a Somlói galuskát találták elismerésre méltónak, a dokumentumfilmek közül Moldoványi Ferenc Gyerekek - Koszovó 2000 című filmjét jutalmazták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?