Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ORTT véleménye az Akták pornóipari körképéről

MTI
2002.02.08. 12:54
Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága egyhangú véleményt fogalmazott meg a M-RTL Televízió Rt. 2002. január 13-án sugárzott "Akták" című műsorával kapcsolatban. Az eljáró tanács megállapította, hogy a pornóipar csapdáit és karrierépítő lehetőségeit felvonultató adásban pornószereplők, pornófilmrendezők és producerek nyilatkoztak. A témából adódóan a különböző pornófilmekből kiollózott jelenetek illusztrálták a mondandót.

A jeleneteket kísérő szövegekben helyet kaptak olyan mondatok és megállapítások, amelyek csak a kemény pornó verbalitására jellemzőek. A műsor készítői ugyan éltek a kitakarás eszközével, de azok a filmrészletek, amelyek e műfaj gyártási metódusát voltak hivatottak ábrázolni, helyet kaptak a filmben. Erre tekintettel az eljáró tanács megállapította, hogy az "Akták" e különlegesnek számító darabja sérti a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. paragrafus (4) bekezdését. E jogszabály arról rendelkezik, hogy: "A kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, így különösen az erőszak öncélú alkalmazását magatartási mintaként bemutató, illetőleg a szexualitást ábrázoló műsorszámot csak 23.00 és 5.00 óra között lehet közzétenni. A közzététel előtt erre a közönség figyelmét fel kell hívni".