Jenő
-3 °C
6 °C

Oscar-díj: a legjobb forgatókönyvírók

Reuters
2002.02.08. 17:10
Nyilvánosságra hozta az amerikai forgatókönyvírók céhe (WGA) az idei Oscar-jelölt forgatókönyvírók névsorát. A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelöltek: Julian Fellowes (Gosford Park, r.: Robert Altman), a Coen-testvérek (The Man Who Wasn't There), Milo Addica-t és Will Rokos (Monster's Ball), Baz Luhrmann és Craig Pearce (Moulin Rouge), valamint Wes Anderson és Owen Wilson (The Royal Tennenbaums). A legjobb adaptált forgatókönyv kategória jelöltjei: Akiva Goldsman (A Beautiful Mind), Fran Walsh, Philippa Boyens és Peter Jackson rendező (A GYűrűk Ura), Ken Nolan (Black Hawk Down), továbbá Daniel Clowes és Terry Zwigoff (Ghost World). A brit Helen Fielding, Andrew Davies és Richard Curtis is bekerültek a legjobb adapterek közé a Bridget Jones naplója megírásáért.

A Coen-testvérek a "Fargo"-ért és Curtis a "Négy esküvő és egy temetés"-ért már elnyerték a legjobb forgatókönyvért járó elismerést. Sokak meglepetésére nem jelölték a Memento forgatókönyvíróját. A több díjat is besöprő, itthon is bemutatott filmet formai okok miatt nem versenyezhet ebben a kategóriában, mivel nem esik a WGA hatálya alá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?