Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Média-jogharmonizáció: a Parlament előtt a módosítási terv

MTI
2002.02.20. 13:20
Általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága a médiatörvény jogharmonizációs módosítására vonatkozó önálló képviselői javaslatot szerdai, budapesti ülésén. A Szalai Annamária (Fidesz) által beterjesztett javaslat általános vitára való alkalmassága mellett a kormánypártok és a MIÉP szavazott, a többi jelenlévő ellenzéki képviselő tartózkodott. Szalai Annamária jelezte, hogy előterjesztése kizárólag a médiatörvény európai uniós jogharmonizációját szolgáló módosítását tartalmazza.

Emlékeztetett: az uniós csatlakozási tárgyalások során a kulturális és audiovizuális politikával foglalkozó fejezetet az elsők között nyitotta meg a kormány, de mind a mai napig nem lehetett lezárni, mert nem tudták az európai irányelvekhez igazítani a médiatörvényt. A törvénymódosító-javaslat a műsorszétosztás szabályozására, a műsorszerkezeti követelmények meghatározására és a kiskorúak védelmének szigorúbb, az európai uniós irányelvekkel egybehangzó jogi rendezésére vonatkozik. A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosításához kétharmados többség kell.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?