Judit
2 °C
7 °C

Állnak a Mátyás király-film előkészületei

Magyar Hírlap
2002.02.27. 09:48
Közel egy hónapja nem történt előrelépés a Mátyás király-film ügyében - közölte a Magyar Hírlappal André Szőts. A producer Rockenbauer Zoltánnak írott levelében érdeklődött az államilag támogatott történelmi film részleteiről.

Mint arról beszámoltunk a produkció irodalmi forgatókönyvére kiírt pályázaton három pályamű lett győztes, ezek alapján profi filmes írhat forgatókönyvet az igazságos királyról. A minisztérium 500-500 ezer forintot fizetett a nyertes pályaművekért. A bíráló bizottság tagja volt Várhegyi Attila, a tárca korábbi politikai államtitkára, André Szőts producer, Sándor Pál rendező, Fonyó Gergely rendező és Giorgio Pressburger, a budapesti Olasz Kulturális Intézet igazgatója.

André Szőts a kulturális miniszternek írt levelében többek között arra vár választ, hogy Hunyadi Mátyást esendő emberként vagy idealizált királyként mutassa-e be a film, amely külföldi befektetőt is kaphat. A producer szerint a filmprojekteken nagyot lendítene egy világhírű sztár vagy egy filmforgalmazó cég bevonása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?