Judit
3 °C
7 °C

Török filmhét és plakátkiállítás

2002.03.05. 09:47
Török filmhetet és plakátkiállítást rendeznek péntektől öt napon át Budapesten a Toldi moziban. A március 8-án kezdődő filmhét alatt bemutatott hét alkotás olyan válogatás, mely minden műfajból merít - a klasszikus török filmgyártástól a legújabb produkciókig. A filmeket eredeti nyelven, magyar feliratozással vetítik.

Március 12-én közönségtalálkozót is tartanak, amelyen részt vesz Özcan Cetin, a Török Kulturális Minisztérium Film- és Szerzői Jogok Osztályának főigazgatója, Dervis Zaim, Tunca Yönder, Fehmi Yasar és Leyla Özalp rendező, valamint Saim Yavuz filmkritikus.

A filmhetet a Türsak Alapítvány szervezi. Ők először rendeznek filmhetet Budapesten, illetve megkezdték egy magyar filmhét előkészítését, amelyet szeptemberben tartanak majd Isztambulban. Az alapítvány a legnagyobb és legismertebb filmmel, audiovizuális művészetekkel, kultúrával foglalkozó törökországi nonprofit szervezet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?