Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Komlós Jucit a Nemzet Színészévé választották

2002.03.05. 09:54
Komlós Jucit választották a nemzet színészének az elismerő cím birtokosai hétfői ülésükön. A Jászai Mari-díjas érdemes művészt egyhangúlag ajánlották a kitüntető címre. A nemzet színészeinek tizenkét tagú társasága Lukács Margit halálával fogyatkozott tizenegyre idén februárban.

Komlós Juci 1919-ben született Szabadkán. Rózsahegyi Kálmán színészképző iskolájában végzett 1935-ben. Pályáját a Király Színházban kezdte, azt követően játszott Szegeden, Miskolcon, majd a Fővárosi Operettszínházban. 1947 után a Művész Színház, a Magyar Színház és a Vidám Színpad közönsége előtt lépett fel. 1957-től a József Attila, 1965-től pedig a Thália Színházban játszott. Munkásságát elismerték Jászai Mari-díjjal (1957), érdemes művész címmel (1960), a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével (1995) és beválasztották a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagjai közé is (1998).