Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márai-levelezés jelenik meg

MTI
2002.03.07. 16:54
Márai Sándor íróval folytatott levelezését adja közre Simány Tibor újságíró és történész Kedves Tibor (Lieber Tibor) című könyvében, amely pénteken jelenik meg Ausztriában. Márai (1900-1989) 1948-ban elhagyta Magyarországot, és szintén kivándorolt honfitársával, Simány Toborral első ízben 1972-ben Nápolyban találkozott. Az első találkozásokból hosszú, Márai Egyesült Államokba történt áttelepülése után is tartó barátság - és levelezés - alakult ki. A levelekben a személyes ügyek gyakorlati tanácsokkal és időtlen érvényű megállapítások váltogatják egymást.

A Piper kiadónál megjelent, 320 oldalas könyv érdeklődésre számíthat Ausztriában, ahol Márai könyvei valóságos bestsellerek: ennek nyomán a bécsi Volkstheaterben műsorra tűzték és nagy sikerrel játsszák A gyertyák csonkig égnek című művét. A most 77 éves Simány többek között a Kaunitz, avagy a diplomáciai forradalom és a Gróf Adrássy Gyula, a kettős monarchia építő mestere című könyvek írója. A Kedves Tibor című könyv szerzőként Márai Sándort és Simány Tibort tünteti fel.