Judit
2 °C
7 °C

A Pannon Rádió engedélyét vonná vissza a Nyilvánosság Klub

MTI
2002.03.12. 14:31
A Nyilvánosság Klub felszólította a Fővárosi Közgyűlést és Demszky Gábort arra, hogy az ORTT-nél kezdeményezze a Pannon Rádió frekvenciaengedélyének visszavonását. A Nyilvánosság Klub közleménye rögzíti, hogy a Pannon Rádió törvénytelen és alkotmánysértő működését dokumentáló jelentésüket átadták a Fővárosi Közgyűlésnek. Rámutatnak, hogy az ország határainak revízióját, a "Nagy Magyarország" ábrándját lebegtető műsorok hazánk elszigetelődését eredményezhetik. A hatályos nemzetközi szerződésekre épülő, hazai jogszabályok ugyanis tiltják a revizionista eszmék terjesztését, történjen az bármilyen módon.

Demszky Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a Pannon Rádió működéséről a Nyilvánosság Klub által készített részletes tartalomelemzést megkapta és elsőként a kulturális bizottságot, majd a jogi bizottságot kéri fel a jelentés tanulmányozására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?