Megnyílt a tavaszi fesztivál

Magyar Hírlap
2002.03.18. 10:52
Szombaton vette kezdetét a 22. Budapesti Tavaszi Fesztivál kéthetes rendezvénysorozata a Szépművészeti Múzeumban, ahol megnyílt a Német romantikus rajzok című kiállítás.

Az idei tavaszi fesztivál gerincét a baden-württembergi művészek adják. Március 25-én a Stuttgarti Állami Operaház szerepel Budapesten, másnap a mannheimi balett vendégjátékát tekinthetik meg az érdeklődők a Thália Színházban, de a fesztivál vendége lesz Szathmáry Zsigmond, a freiburgi zeneművészeti főiskola tanára is, akinek orgonaestjét március 22-én a Mátyás-templomban hallgathatja meg a közönség. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Baden-Württemberg arcai című kulturális programsorozat fővédnökeként Erwin Teufel, a német tartomány miniszterelnöke - a fesztivált köszöntve - elmondta: a fennállásának éppen 50. évfordulóját ünneplő fiatal tartományt szoros történelmi, kulturális és gazdasági kapcsolat köti Magyarországhoz.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényei április 1-jéig összesen hatvan helyszínen zajlanak. Ma este a Zeneakadémián a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, az Operaházban a Filharmóniai Társaság Zenekara koncertezik, a Thália Színházban Dohnányi-táncestet, az Operettszínházban Kálmán Imre-emlékműsort tartanak. A Vígszínház vendége a világhírű Holland Táncszínház, a Mátyás-templomban pedig Verdi, Liszt és Wagner egyházzenéje csendül fel.