Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oscarra várva - kirúgások a Miramaxnál

Variety
2002.03.18. 16:03
Elbocsátja alkalmazottainak hetedét a korábban függetlenként, ma pedig a Disney-birodalom stúdiójaként működő Miramax Films - jelentette a Variety. A megszorító intézkedést több veszteséges részleg miatt kellett foganatosítani, melyek között kiemelt helyen szerepel a februárban megszüntetett neves szórakoztatóipari szaklap, a Talk Magazine. Az elbocsátások összesen 75 középvezetőt érintenek a Miramax Los Angeles-i, londoni, római és New York-i irodáiból. A stúdió képviselője elmondta, hogy alkalmazottaik száma az elmúlt négy hónapban közel 16 százalékkal emelkedett, így a mostani kirúgásokkal a tavaly októberi létszámot állították vissza.

A veszteségekkel küszködő filmstúdió idén három film kapcsán is Oscar-várományos. Az In The Bedroom, az Amelie és az Iris összesen tizenhárom kategóriában jelölt a márciusi Oscar-gálán. Az előbbi két filmmel több mint 60 millió dollár bevételre tett szert a Miramax.