Natália
1 °C
7 °C

Tizenkét épületet helyeztek műemléki védettség alá

MTI
2002.03.20. 14:51
Rockenbauer Zoltán, a nemzeti kulturális örökség minisztere újabb épületeket helyezett műemléki védelem alá. A miniszter - a vonatkozó törvény alapján - hat-hat budapesti illetve vidéki építményt nyilvánított védetté.

A minisztérium közleménye szerint a fővárosban mostantól műemléki védettséget élvez az egykori Broadway filmszínház; a VIII. kerületi Salgótarjáni úti Izraelita temető; a XIII. kerület, Váci út 172. szám alatti Fertőtlenítő Intézet épülete; a XIV. kerület, Kolumbusz utca 54. szám alatti lakóépület; a XXI. kerületi Szent Imre téri posta; valamint a szintén itt található rendőrkapitányság épülete. Vidéken a székesfehérvári Bartók Béla úton álló képtár és könyvtár épülete; a debreceni Méliusz téri református templom; Hencida református temploma; a váci spinyér-hegyi Szent Kereszt-kápolna, kereszt és szőlőlak; Tákoson a Bajcsy-Zsilinszky út 53. számú lakóépület; valamint a monoszlói 403. helyrajzi számú pince és présház került védettség alá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?