Erik, Alexandra
EUR 386,14 Ft
USD 365,57 Ft
11 °C
23 °C

'A nők mások, mint a férfiak' - újfeminista könyv a Balassi Kiadótól

MTI
2002.03.20. 14:58
Az anyaság és a hivatás összeegyeztetésének kérdéseire irányítja a figyelmet és a női nem radikális megújulását sürgeti Janne Haaland Matlary A felvirágzás kora - jegyzetek egy új feminizmushoz című könyvében, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.

A könyvet ismertető tájékoztató szerint Janne Haaland Matlary volt norvég külügyminiszter-helyettes, a politikatudományok professzora olyan új feminizmust sürget, amelynek kiindulópontja az a tény, "hogy a legtöbb nő anya, és az is akar lenni; hogy a nők mások, mint a férfiak, illetve képességeik eltérőek". A szerző szerint az emancipáció valódi radikalizmusa a nők szabadságában rejlik, "abban, hogy a nő teljesen önmaga lehessen, éspedig a maga saját női mivoltában". A könyv írója szerint le kell győzni az anyaság útjában álló akadályokat, és olyan feltételeket kell követelni, amelyek lehetővé teszik, hogy a nők ismét normális nagycsaládokban lehessenek anyák. Véleménye szerint ez nemcsak a nők joga, hanem a társadalom érdeke is.

A Balassi Kiadó gondozásában megjelent kötetet már német, lengyel, olasz és spanyol nyelvre is lefordították.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét