Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikerrel vetítik a Szemle filmjeit a Vajdaságban

MTI
2002.03.27. 18:40
A Vajdaságban óriási érdeklődés kíséri az észak-bácskai Szabadkán, Kanizsán és Zentán zajló filmhetet, amelyen válogatást mutatnak be a 33. Magyar Filmszemle alkotásaiból. A három városban eredetileg naponta két filmet mutattak volna be március 15-29-ig, de a meglepően nagy érdeklődés miatt pótelőadásokat kellett beiktatni - közölte Huszár János, Magyarország szabadkai főkonzulja. Szabadkán kedd este vetítették például Tolnai Szabolcs Arccal a földnek című filmjét, de nagyon sokan kint maradtak az utcán, mivel nem fértek el a 260 fős filmszínházban. Kanizsán is pótszékeket kellett elhelyezni a moziteremben.

A filmhét nagy sikere nem utolsó sorban annak is köszönhető, hogy a vetítés után a nézőknek beszélgetésre nyílik alkalma a filmek rendezőivel. A mozilátogatók így személyesen ismerkedhetnek meg Bacsó Péterrel, Koltai Róberttel, Jankovics Marcellel, Gárdos Péterrel, Dér Andrással és Tolnai Szabolccsal.