Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rio de Janeiro kontra Simpson család

Reuters
2002.04.10. 18:14
Rio de Janeiro önkormányzatának turisztikai bizottsága jogi lépéseket készül tenni a Simpsons producerei ellen, amiért rajfilm-sorozat legutóbbi epizódjában negatív fényben tüntette fel a brazil fővárost - milliókat rettentve el így a Copacabana-tengerpart hullámaitól.

"Kend Lizára!" című epizódban a világhírű rajzfilm-család Rióba látogatott, hogy megkeressenek egy Liza által támogatott árvát. Homert azonban utcagyerekek kirabolják, majd egy lopott taxival elrabolják. A család patkányokkal és majmokkal szegélyezett utcákon keresi a családfőt, akit végül a meggazdagodott árva vált ki.

"Értjük a tréfát, de a majmok beleszövése, és az, hogy a város egy dzsumbujént jelenik meg, sértő." - kommentálta a város reakcióját Sergio Cavalcanti szóvivő. A város az elmúlt három évben 18 millió dollárt költött turisztikai reklámokra, és ez tavaly több mint 200 ezer amerikai állampolgárt csábított Rióba. Az ellenkampánnyal felérő Simpsons-epizód nyomán a turisztikai hivatal megvizsgálja, milyen jogi válaszlépéseket tehetnek.