Erik, Alexandra
EUR 386,11 Ft
USD 365,55 Ft
11 °C
23 °C

Wass Albert forgatókönyv-pályázat

MTI
2002.04.12. 15:05
Vaszi Gábor, Sára Júlia, valamint Puskás Miklós lett díjazott a Magukrahagyottak című Wass Albert regény forgatókönyv-változatának elkészítésére kiírt pályázaton, a Kráter Műhely Egyesület elismeréseit pénteken adták át Budapesten, a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Az 1 millió 300 ezer forintos fődíj összegét is Fábos Géza ajánlotta fel. A fődíjas munkát Vaszi Gábor (Budaörs) készítette.

A pályázat kiírását Fábos Géza Németországban élő emigráns magyar kezdeményezte az 1956-os magyar szabadságharc emlékezetének megőrzésére. A Kráter Műhely Egyesület által első ízben kiírt forgatókönyvírói pályázatra harminchárom pályamű érkezett be. A zsűri munkájában Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, dramaturg, Mihályfy Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező és Turcsány Péter Kölcsey-díjas költő, az egyesület elnöke vett részt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét