Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogi hálóban a Pókember

AP
2002.04.12. 16:00
New York legforgalmasabb terének a Times Square néhány épületének tulajdonosa bepereli a május 3-án mozikba kerülő Pókember gyártóit. A világ legdrágább reklámfelületeinek számító épületek tulajdonosai azért tesznek jogi lépéseket a Columbia filmstúdió ellen, mert a filmben megváltoztatták két felhőkarcoló homlokzatát: egy állandó Samsung-feliratot USA Today-logóra cseréltek. (A Samsung a Columbia filmstúdiót tulajdonló Sony konkurense.) A bulvárlap fejléce háromszor jelenik meg a filmben - tartalmazza a manhattani bíróságra benyújtott kereset. Az USA Today állítása szerint nem fizettek a stúdiónak a cseréért.

A Times Square életében nem először fordul elő homlokzat-kozmetikázás. Egy mobilcég reklámjában szintén kimontírozták a Samsung-reklámot a képernyőről.