Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatot kért a Simpsons producere Rio De Janeirótól

Reuters
2002.04.15. 13:18
'Elnézést kérünk Rio de Janeiro csodálatos városától és lakóitól' - nyilatkozta James Brooks, a Simpsons producere annak kapcsán, hogy a rajfilmsorozat egyik epizódjában majmoktól és patkányoktól hemzsegő városnak mutatta be a brazil megapoliszt. Rio de Janeiro önkormányzatának turisztikai bizottsága pénteken jelentette be, hogy jogi lépéseket készül tenni a Simpsons producerei ellen, amiért negatív fényben tüntették fel városukat - milliókat rettentve el így a Copacabana-tengerpart hullámaitól. 'Ha a bocsánatkérés nem nyugtatja meg a hivatalt, Homer Simpson hajlandó meghívni a brazil elnököt egy "Híres emberek pankrációja" vetélkedőre - fűzte hozzá Brooks.

"Kend Lizára!" című epizódban a világhírű rajzfilm-család Rióba látogatott, hogy megkeressenek egy Liza által támogatott árvát. Homert azonban utcagyerekek kirabolják, majd egy lopott taxival elrabolják. A család patkányokkal és majmokkal szegélyezett utcákon keresi a családfőt, akit végül a meggazdagodott árva vált ki. "Értjük a tréfát, de a majmok beleszövése, és az, hogy a város egy dzsumbujént jelenik meg, sértő." - kommentálta a város reakcióját Sergio Cavalcanti szóvivő.