Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aranypálmáért versenyez Mészáros Péter filmje Cannes-ban

MTI
2002.04.25. 13:41
Mészáros Péter: Eső után című alkotása indul az Aranypálmáért a május 15-én startoló Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjában - tájékoztatta a Magyar Filmunió sajtóirodája csütörtökön az MTI-t. A rangos versenybe összesen tizenegy filmet válogatott be a bizottság. Mészáros Péter munkája - többi között - argentin, osztrák, ausztrál, kanadai, ciprusi és hongkongi rendezők alkotásaival versenyez. A rövidfilm-szekció zsűrijének elnöke Martin Scorsese lesz.

A Cannes-i mustrán még egy magyar filmet láthat a közönség. A "Rendezők két hete" szekcióban Forgács Péter: Bibó breviárium című alkotását - az idei Magyar Filmszemle kísérleti és kisjátékfilm kategória rendezői díjas filmjét - mutatják be. Ebben a szekcióban legutóbb Tarr Béla: Werckmeister harmóniák című filmje aratott sikert.