Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötvenmillió forintot ért két ismeretlen Lennon-szám

MTI
2002.05.01. 12:30
John Lennon két, eddig ismeretlen magnófelvétele összesen 134 ezer fontért - több mint ötvenmillió forintért - talált új tulajdonosra kedden a Christie kereskedőház aukcióján. A hatvanas évek végéről származó Lennon-felvételek egyike egy 25 perces változat a Beatles Revolver című albumán hallható She Said, She Said dalból. A másik felvételen John énekel mostohalányának, az akkor hatéves Kyokónak.
A Lennon-ritkaságok voltak a keddi aukció sztárdarabjai, miután a Hey Jude eredeti kéziratának elárverezését Paul McCartney bírósági döntéssel megakadályozta. Paul arra hivatkozott, hogy a kéziratot ellopták tőle, ezért a brókerháznak nincs joga elárverezni. A pop-relikviák árverése a Christie brókerház szóvivője szerint a Hey Jude kézirata nélkül is rendkívül sikeres volt, összesen 532 ezer font - 210 millió forint - bevételt hozott.