330 milliót osztott el az NKA a szépirodalom támogatására

MTI
2002.05.02. 17:00
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) Szépirodalmi Szakmai Kollégiuma elosztotta az ez évre rendelkezésre álló 330 millió forint legnagyobb hányadát, melyet több mint 660 pályázat támogatására használtak fel - ismertette Cs. Tóth János, a testület elnöke csütörtökön. Cs. Tóth János elmondta: a 330 milliós idei keretből már tavaly év végén megítéltek 28 millió forintot az év első felében tartandó könyvszakmai rendezvények támogatására. A könyvkiadásra pályázók között idén mindössze 54 millió forintot osztottak ki, míg tavaly ez az összeg 100 millió forint közelében volt.

A grémium döntése szerint 52 folyóirat jelenhet meg az NKA támogatásával. A lapok között az előzetesen tervezett 140 millió forint helyett 174,7 millió forintot osztottak szét. Jankovics Marcell, az NKA elnöke elmondta, hogy a miniszteri keretben lévő, valamivel több mint 24,5 millió forint, jelentős részét ugyancsak folyóiratok kapták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás