Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vándormozi a lakótelepen

MTI
2002.05.03. 13:11
A mozizás már-már elfeledett formáját, a vándorvetítést újították fel a közelmúltban Szolnok legnagyobb lakótelepén. Mint Pásztor Éva az e szolgáltatást nyújtó Movie Center Kft. ügyvezetője elmondta: a szolnoki Széchenyi-lakótelepen élők igényelték, hogy helybe vigyék a filmeket. A belváros központjában lévő Nemzeti Filmszínház ugyanis tavaly decemberben bezárta kapuit, míg a Szolnok Plazában lévő multiplex mozi jegyárait drágának találják.

A város további két mozijához való eljutás viszont helyi tömegközlekedési eszközzel csak átszállással lehetséges, és a duplán váltott buszjegy szintén megnöveli a kiadásokat. A Movie Center Kft. a helyi önkormányzat támogatásával vásárolt vetítőgépével a lakótelep közösségi létesítményében, a Zöld Házban mutatja be a filmeket. Lehetőség van tematikus vetítésre is, így az óvodások, iskolások, vagy a nyugdíjasok igényei szerint is válogatnak műveket.