Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kortárs japán iparművészeti kiállítás nyílt

MTI
2002.05.03. 17:58
Érintés-Visszhangok címmel kortárs japán iparművészeti kiállítás nyílt pénteken Budapesten, a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumban, a tárlaton hatvannégy művész egy-egy alkotása tekinthető meg.

Bincsik Mónika japanológus-muzeológus a megnyitó előtt az MTI-nek elmondta: a kerámiából, lakkozott fából, üvegből és fémből készült használati tárgyak, illetve díszítő alkotások a hagyományos japán anyagokat és technikákat modern formákkal és motívumokkal ötvözik A művészek, akik hazájukon kívül Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is sikerrel mutatkoztak be, először állítanak ki Magyarországon.

A Japán Alapítvány vándorkiállításaként megrendezett iparművészeti bemutató Kijevből érkezett Budapestre, és június 2-ig tekinthető meg a VI. kerületi, Andrássy út 103. szám alatti intézményben.