Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Benkó Dixieland Band: ragtime-koncert a Kongresszusi Központban

MTI
2002.05.06. 14:17
A ragtime kora címmel a modern Amerika és a dzsessz születésének időszakát mutatja be május 9-i koncertjén a vendégzenészekkel kiegészült Benkó Dixieland Band a Budapest Kongresszusi Központban. A 45 éves múltra visszatekintő együttes vezetője, Benkó Sándor az MTI-nek elmondta, hogy mostani koncertjük egy öt koncertből álló sorozat kezdete, amelyben feldolgozzák a dixieland muzsika történetét az 1800-as évek végétől napjainkig. Az adott korszak zenéjét igyekeznek beágyazni a művészeti, tudományos és politikai események keretébe.

A csütörtöki koncert az amerikai polgárháború és az Egyesült Államok első világháborúba történt belépése közötti időszakot fogja át - mondta a zenekar vezetője. Az együttes állandó tagja Benkó Sándor (klarinét), Halmos Vilmos (zongora), Nagy Jenő (bendzsó), Kelemen Zsolt (bőgő), Nagy Iván (pozan, ének), Zoltán Béla (trombita), Czakó Tibor (dob), és immár állandó vendégként fellép Berki Tamás (ének).