Judit
3 °C
7 °C

Virrasztás a Pécsi Országos Színházi Találkozón

MTI
2002.05.28. 18:24
Virrasztást tartanak a II. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) keretében június 7-én az Aranyhegyen, a szervezők e békés összejövetellel - dallal, tánccal, verssel - kívánnak részt venni a társadalmi megbékéléshez vezető folyamatban. A június 6-án megnyíló tíznapos színházi programsorozatról Jordán Tamás, a POSZT Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: a 23 órakor kezdődő virrasztás keretében éjfélkor elássák az ez alkalomra készített csatabárdot.

Az eseményen 16 társulat - 8 budapesti, 6 vidéki és 2 határon túli - lép fel egy-egy produkciójával, ami összesen 28 előadást jelent. A versenyprogram előadásait - 163 produkció megtekintése után - Szűcs Katalin kritikus választotta ki. A héttagú szakmai zsűri a legjobbnak ítélt előadást, rendezést, férfi és női főszereplőt, mellékszereplőt, a díszletet és a jelmezt díjazza, mindemellett dramaturgi vagy különdíjat ad ki. A versenyprogram mellett 26 helyszínen 186 különböző rendezvénnyel várják a látogatókat Pécsett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?