Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cheat Code: számítógépes játékból tér-installáció

2002.06.06. 19:38
A hajdan népszerű számítógépes játék, a Half Life egyik mozzanatából szerkesztett tér-installációt Előd Ágnes. A játék során, beütve az un. cheat code-ot, az addig látható főhős egy csak sejthető, de nem vizualizált rejtekhelyre bújik el. A fiatal szobrászművész alkotásában ezt a "virtuális tér, a virtuális térben" élményt szerette volna megmutatni.

Aki ismeri a számítógépes játékot, lehet olyan érzése, hogy az installációba lépve a játék virtuális terébe jut. - állítja a művész. Természetesen ez sem ilyen egyszerű, és semmi baj, ha ez az alapinformáció nem jut a kiállításlátogató eszébe, merthogy eszébe jut más - már csak abból kifolyólag is, hogy egyedül van -, például a félhomály keltette gyermeki félelem, esetleg felnőttkori paranoia.

kArton Galéria - raktArt : 1054 Budapest, Alkotmány u. 18. Az udvaron át jobbra, és lefelé
Látható: 2002 június 5 - június 29.