Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Krétakör: sikeres bemutatkozás Milánóban

2002.06.21. 17:59
Rendkívüli érdeklődés és siker övezte a Krétakör Színház milánói bemutatkozását a most kezdődött magyar kulturális évad keretében. A Giorgio Strehler alapította Piccolo Teatro két termében előbb Molnár Ferenc Liliom című darabját, majd a Büchner Woyzeck-töredékeinek és József Attila verseinek felhasználásával készült W - munkáscirkusz-t adta elő a társulat, mindkettőt Schilling Árpád rendezésében.

Az öt este mintegy kétezer néző tekintette meg a produkciókat, a sajtó érdeklődését pedig jelzi, hogy egy hét alatt több, mint 25 cikk, interjú és kritika jelent meg. A La Repubblica valódi felfedezésnek nevezi Schillinget és az ő "mágikus, megindító cirkuszát". A Corriere della sera kritikusa különlegesnek nevezi a fizikai akciók és a szövegmondás közötti koherenciát, melynek kifejező erejét a Brecht, Grotowski, Artaud és a Living Theatre által kijelölt út méltó örökösének és a mai társadalmi viszonyok pontosan feldolgozójának tartja. A L'Unita mindkét előadás alapján kiemeli a fiatal rendező kétségtelen tehetségét, mely mára Európa-szerte ismertté tette nevét és felhívja a figyelmet a kiváló erőkből álló fiatal csapat teljesítményére.

Schilling Árpád 2003 tavaszán a Piccolo társulatával Shakespeare III. Richárd c. drámáját állítja színpadra.