A brit hadsereg lop, az Oasis támad

MTI
2002.07.01. 18:52
Komoly összetűzése támadt az Oasis együttesnek a brit védelmi erővel, mert két dalukat engedélyük nélkül szerepeltették egy toborzásra szánt videofilmben. A Highlanders skót ezrednek ki kellett vonnia a forgalomból azt a mintegy 300 kópiát, amelyen hallható volt az Oasis Wonderwall és Hello című dala, mivel Noel és Liam Gallagher ügyvédei perrel fenyegetőztek - írta a Melody Maker.

A filmen, amelyet Kenyában vettek fel, a skót katonák gyakorlatoznak egyenruhában e két dal ütemére. A toborzót kereskedelmi központokban és iskolákban terjesztették. A brit védelmi minisztérium szóvivője a történteket azzal magyarázta, hogy a videofilmmel csupán azt akarták bemutatni, hogy mivel foglalatoskodott az ezred az utóbbi hónapokban. Arra előre nem gondoltak, hogy a dalok felhasználásához engedélyt kell kérniük, utólagos kérésüket pedig elutasították.

Nem ez az első eset, hogy az Oasis, amely július 1-én jelentette meg új albumát, a Heatchen Chemistryt, tiltja zenéjének felhasználását olyan célokra, amelyek nem tetszenek nekik. A Gallagher-testvérek formációja már egyszer elutasította a Wonderwall felhasználását a Hupikék törpikékhez: kiskorában ugyanis mind Liam, mind Noel utálta a törpikéket.