Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spielberg az amerikai paranoiáról, az E.T-ről és Harry Potterről

IMDB
2002.07.02. 11:40
Steven Spielberg szerint a szeptember 11-i támadások után kialakult nemzeti egység nem tükröződik majd a közeljövőben készülő amerikai filmekben. Az Oscar-díjas rendező a Sunday Timesnak adott nyilatkozatában kifejti, hogy a nemzeti összeborulást paranoia és bizalmatlanság követi. "Gyönyörű látni az egységet, de úgy látom, hogy ez később hétköznapi félelembe fordul át" - vélekedett Spielberg, akinek új filmjét a Minority Report-ot a hetekben mutatták be az Egyesült Államokban.

A patinás brit lap hétvégi számában megjelent interjúban a neves filmes felfedte azt is, miért nem vállalta annak idején a Harry Potter rendezését. "Harry Pottert már megcsináltam akkor, amikor az E.T.-t rendeztem. Folytatást pedig nem akartam készíteni, mert már régebben megfogadtam, hogy soha nem csinálok sorozatot olyasmiből, amit az emberek nagyon szeretnek (2005-ben készül el az Indiana Jones 4 - a szerk.). Ha beszálltam volna a Harry Potterbe a nosztalgiának és a gyerekeimnek adtam volna meg magam."