Erzsébet
1 °C
4 °C

Pro Cultura Hungarica-díj Susi Koltainak

MTI
2002.07.02. 15:52
Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere Pro Cultura Hungarica-díjat adott át kedden Susi Koltainak, a Pro Helvetia Svájci Kulturális Alapítvány távozó budapesti irodavezetőjének.

Az emlékplakett azoknak a külföldi állampolgároknak adható, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, valamint a magyarság és más nemzetek művelődési kapcsolatainak gazdagításában.

Susi Koltai az 1992-es alapítás óta vezette a magyarországi irodát, amely egyszemélyes intézményként is méltó párja lett a nagyobb külföldi kulturális központoknak. A kitüntetett tízéves tevékenysége során nagy mértékben erősítette a svájci-magyar kulturális kapcsolatokat, szinte minden művészeti ágban segítette maradandó értékek létrejöttét és bemutatását - áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?